De Vechtsebanen

Iedereen is welkom op De Vechtsebanen om op elk niveau plezier te beleven aan het schaatsen. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven en de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen, terwijl de sportieve schaatser serieus zijn rondjes maakt en op techniek en conditie traint.

Het ijsbaancomplex bestaat uit een semioverdekte 400 meterbaan en een ijshockeystadion. Beide banen zijn voor iedereen toegankelijk. Op de 400 meterbaan, waar dit seizoen het Nederlands Kampioenschap Marathon wordt verreden, schaatsen de ervaren langeafstandsrijders naast
de beginnende marathonkampioenen.

In het ijshockeystadion kan geoefend worden op mooie rondjes en stoer achteruitrijden. In dit stadion worden ook de wedstrijden van onze ijshockeyclub gespeeld en shorttrackwedstrijden, kunstrijdwedstrijden en curlingwedstrijden gehouden.

Het ijsbaancafe, tussen de ijshockeybaan en de 400 meterbaan, is de plek voor een lekkere snelle snack en een drankje. Even rustig bijkomen doe je met een hapje en drankje in de sportsbar waar je ook kunt genieten van een heerlijke stamppot. Maar: die moet je vooraf wel tijdig reserveren.

De Vechtsebanen in Utrecht accepteert uitsluitend Nationale Schaatsbonnen afkomstig uit speciale acties. Bij deze acties wordt altijd aangegeven dat de Nationale Schaatsbon ook is in te leveren bij de Vechste Banen. Is er geen speciale vermelding op de actie, dan is de Nationale Schaatsbon helaas niet inwisselbaar bij de Vechtsebanen. (Let op! Controle geschiedt door scans van de Nationale Schaatsbon). Reguliere fysieke Nationale Schaatsbonnen of e-tickets zijn dus NIET geldig.

Het schaatsseizoen bij De Vechstebanen is helaas ten einde. In oktober 2018 is de schaatsbaan weer geopend.